La Generalitat informa “via DOGC” del tancament definitiu del programa ocupació autónoma (POA)

CTAC – UGT de Catalunya lamenta la decisió i manifesta la seva indignació davant l’engany i el menyspreu del Govern cap al col·lectiu de treballadors autònoms

La Generalitat ha publica avui al DOGC, sense cap informació prèvia, del tancament definitiu del Programa Ocupació Autònoma (POA). A la mateixa ordre, la Generalitat ha eliminat també les ajudes i subvencions a l’autoocupació col·lectiva i a col·lectius amb especials dificultats, discapacitats físics i psíquics, que podien gaudir d’una reducció de la quota del 50% durant un temps limitat.

A efectes pràctics es tracta del tancament, sense cap alternativa, de la principal línia de suport a emprenedors del nostre país.

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC – UGT de Catalunya) alerta de les greus repercussions que tindrà aquesta decisió, ja que per a milers d’emprenedors aquesta línia suposava l’únic ressort en el qual recolzar-se financerament per iniciar la seva activitat.

Volem recordar que la pràctica totalitat de projectes d’autònoms (93%)  s’inicien amb l’ajuda del POA i la pròpia capitalització de l’atur, ja que l’accés al crèdit per a emprenedors continua sent pràcticament inexistent. Per això, la CTAC – UGT de Catalunya estima que més de 10.000 emprenedors catalans podrien veure frustrat el seu intent d’autoocupar-se per sortir de l’atur.

A més, la nostra organització lamenta la manca de diàleg per part del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, ja que no només ha decidit unilateralment el tancament del POA, sinó que tampoc ha consultat ni explorat possibles alternatives d’aplicació amb les organitzacions d’autònoms més representatives del país.

La CTAC sol·licita al president de la Generalitat en funcions una reunió urgent per analitzar les alternatives possibles al POA que permetin continuar generant autoocupació al nostre país i per poder concertar les mesures que afecten els més de 500.000 autònoms catalans.

Comments are closed.