La Generalitat vol que els caps d’àrea dels agents rurals siguin escollits per lliure designació i no per concurs de mèrit

agents-ruralsTambé ha restringit la tasca de denúncia d’aquest cos sobre irregularitats urbanístiques a únicament el 20% del territori català

La UGT de Catalunya vol denunciar que el Govern de la Generalitat ha proposat als sindicats modificar la Llei del Cos d’Agents Rurals per tal de que els caps d’àrea regionals siguin escollits pel sistema de lliure designació, en lloc del concurs de mèrit i capacitat.

Fins ara el sistema ordinari sempre ha estat el concurs, que permet que la plaça es guanyi de forma objectiva i que la persona només pugui ser cessada per causes taxades. La lliure designació, en canvi, permet escollir i cessar lliurement, de manera que es crea una politització de l’administració fins a un nivell insuportable per a la bona gestió dels interessos públics.

Coincidentment amb aquest fet, el passat 3 d’octubre la secretària general del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va enviar un correu electrònic als càrrecs del Departament on ordenava restringir les denúncies de funcionaris agents rurals, fent una interpretació absolutament contrària a l’esperit de la llei. En els últims mesos, determinades denúncies sobre irregularitats urbanístiques havien generat malestar, i ara l’Administració respon restringint les funcions del cos únicament a les irregularitats en espais naturals protegits, el que representa només el 20% del territori català. El fet que ara els caps d’àrea siguin lliurement nomenats permet un control polític absolut sobre un cos de funcionaris que ha de vetllar per l’interès general i la protecció mediambiental, i no per interessos del partit polític que governa.

Davant d’aquest fet, la UGT de Catalunya presentarà una denúncia a l’Oficina Antifrau. El nostre sindicat defensa la condició de funcionari públic com a garant d’independència del poder polític, en contra del que repetidament s’insisteix en els diferents informes de reforma de l’administració, que parlen de laboralització i precarització de les condicions de treball.

Comments are closed.