La ILP per la dació en pagament comença a recollir signatures i fedataris online

Per primera vegada a Espanya, es poden recollir signatures i fer-se fedatari online per a una Iniciativa Legislativa Popular

A partir d’avui, el grup promotor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social -format per CCCO de Catalunya, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), l’Observatori DESC, la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, la Taula del Tercer Sector i la UGT de Catalunya- comença el procés per recollir signatures electròniques i perquè tothom que ho vulgui pugui fer-se fedatari mitjançant la pàgina web de la ILP.

Aquesta és la primera vegada a Espanya que es podran recollir signatures online i fer-se fedatari – persones que donen fe de l’autenticitat de les signatures- per a una ILP. Cal destacar que és obligatori que els fedataris tinguin nacionalitat espanyola i no tinguin antecedents penals. Per a aquesta ocasió s’ha comptat amb la col•laboració de Mifirma.com per poder posar en marxa el dispositiu necessari i complir tots els requisits legals per poder recollir signatures online.

Totes les persones que vulguin signar i fer-se fedatàries online de la ILP hauran d’accedir al web http://www.quenotehipotequenlavida.org/. Per a aquests tràmits serà imprescindible disposar d’un lector de DNI electrònic o d’un certificat digital instal•lat a l’ordinador que certifiqui l’autenticitat de les dades personals davant de l’Administració.

La utilització d’una signatura electrònica per a aquest tipus d’iniciatives es troba prevista en la legislació espanyola des de l’any 2006 i, de fet, s’ha utilitzat el DNI electrònic amb anterioritat per signar altres propostes legislatives.

Mitjançant la utilització de les eines que ofereix Mifirma.com es garanteix l’estricte compliment de les exigències legals per a aquest tipus d’actuacions segons ha admès la Junta Electoral Central i, sobretot, se simplifica enormement l’ús del DNI electrònic com a valor afegit ja que, a diferència del que succeeix habitualment, no resulta necessari instal•lar noves aplicacions que compliquen i, en conseqüència, dificulten a l’usuari el procés de signat.

El passat 23 d’abril va començar oficialment la recollida de les més de 500.000 signatures que són necessàries perquè la ILP sigui admesa al Congrés dels Diputats. Aquesta ILP demana un canvi en la legislació hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i la promoció del lloguer social.

Comments are closed.