La jefatura provincial de Tráfico de Barcelona fa cas omís dels consells de la DGT

traficovilafranca
Tráfico obliga els examinadors a pujar a examen a Vilafranca enmig del temporal de neu · L’autocar que els transportava ha quedat barrat a l’AP7 durant quatre hores.

La UGT de Catalunya denuncia la irresponsabilitat de la Jefatura Provincial de Tráfico de Barcelona, que posa en risc la seguretat dels seus treballadors i treballadores.

Mentre tothom ha sentit com la Dirección General de Tráfico recomanava reiteradament als conductors i les conductores que, en la mesura que fos possible, no agafessin els seus vehicles en les àrees on la previsió de neu era més forta, la Jefatura ha obligat els seus examinadors a desplaçar-se en autocar fins a la zona d’examen de Vilafranca en ple temporal, inclús instant-los a desplaçar-se amb el seu cotxe particular, amb l’evindent  greu risc d’accident que això comporta.

Passades les set del matí, els examinadors han fet arribar a la nostra secció sindical la queixa de la situació en què es trobaven (veure foto). La UGT s’ha posat immediatament en contacte amb el responsable d’Exàmens de la Jefatura Provincial de Tráfico per informar-lo de la situació i exigir-li que donés les instruccions precises per evitar mals majors.

Els examinadors han estat més de 4 hores detinguts a l’autopista. Des de la UGT considerem una greu irresponsabilitat no preveure la situació en què s’han trobat aquests treballadors. Tot i les advertències pregonades per la DGT, el cap d’Exàmens de la Jefatura n’ha fet cas omís, i no n’ha ordenat el retorn fins que l’autocar ha quedat barrat al mig de l’autopista. Tanmateix, ens sembla també molt poc responsable pretendre examinar conductors novells en unes circumstàncies climatològiques tan adverses com les que s’estan vivint aquest matí.

La UGT denuncia de nou que Jefatura posa en perill els seus treballadors. Fa uns mesos ja vam denunciar que el vehicle amb què es desplaçaven no havia passat la ITV. Avui, els obliga a desplaçar-se malgrat les condicions climatològiques que ja havien estat anunciades amb antelació.

Comments are closed.