La lluita constant dels treballadors de TUSGSAL aconsegueix que l’AMB declari nul el procés de licitació del Nitbus, que s’iniciarà ara des de zero

tusgsalL’AMB s’acull a un criteri de ‘prudència’ per detenir el concurs d’adjudicació que es troba en procés des de fa més de dos anys

La pressió i la mobilització de comitè d’empresa, la secció sindical de la UGT, i els treballadors i les treballadores de Tusgsal ha aconseguit que finalment avui, 22 de novembre, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) hagi anul·lat el procés de licitació del NitBusseguint un criteri de ‘prudència’.

La decisió definitiva rau en les conclusions de dos informes que avalaven les exigències d’igualtat i transparència de la plantilla de Tusgsal. El primer, emès per la Junta consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat, considerava que el procés de concessió del servei nocturn d’autobusos no havia estat notificat al Diari Oficial de la Unió Europea un any abans de la data d’assignació, com obliga el reglament del Parlament Europeu sobre contractació pública. Aquest fet suposava un vici inicial que trencava el principi d’igualtat de les empreses que concursaven. El segon informe sol·licitat per l’AMB, en aquest cas extern, demostrava irregularitats que recomanarien declarar la seva nul·litat.

Ara, un cop declarat nul el procés, el concurs s’iniciarà de zero en condicions d’igualtat i transparència, tal com hem reivindicat des del principi la secció sindical de la UGT i el comitè d’empresa.

TUSGSAL és una empresa d’economia social, fundada el 1985 i amb seu a Badalona, que ofereix el servei de Nitbus des de 1991 sense cap incidència i que obté uns alts nivells de satisfacció dels seus usuaris i usuàries. TUSGSAL té una plantilla de 780 treballadors i treballadors, dels quals 163 es dediquen al servei del Nitbus.

La nostra organització ha vetllat, des d’un principi, per fer acomplir un model de transparència per part de l’Administració i celebrem la decisió presa per l´AMB.

La UGT de Catalunya, està plenament satisfeta pel suport que aquesta organització ha donat a tots els treballadores i les treballadores de TUSGSAL.

Comments are closed.