La mobilització dels treballadors de TUSGSAL aconsegueix que l’AMB ajorni i revisi l’adjudicació de la concessió del Nitbus

tusgsal

La plantilla continuarà lluitant perquè el concurs d’adjudicació del Nitbus es consideri nul i s’iniciï des de zero en condicions d’igualtat i transparència

La pressió i la mobilització del comitè d’empresa, la secció sindical de la UGT i els treballadors de Tusgsal ha aconseguit que, finalment avui, l’Àrea Metropolitana de Barcelona hagi decidit ajornar l’adjudicació del concurs del Nitbus fins al proper ple, després de vacances.

Des de la secció sindical de la UGT i el comitè d’empresa ens mostrem optimismes pel compromís que han adquirit els diferents partits polítics que conformen el ple de l’AMB que revisaran la qüestió i demanaran més informes jurídics al respecte.

El nostre sindicat, el comitè i la plantilla continuarem amb la lluita perquè l’AMB compleixi amb la legalitat, declari nul el concurs d’adjudicació d’aquest servei i el convoqui de nou des de zero.

Els treballadors i les treballadores de TUSGSAL estan en peu de guerra perquè l’AMB vol adjudicar el concurs del Nitbus a ALSA, membre de la multinacional britànica International Express, tot i que la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat ha emès un informe –sol·licitat per la pròpia AMB- que manifesta la nul·litat de ple dret del concurs, perquè no va ser publicat en el Butlletí Oficial Europeu (reglament 1370/2007).

TUSGSAL és una empresa d’economia social, fundada el 1985 i amb seu a Badalona, que ofereix el servei de Nitbus des de 1991 sense cap incidència i que obté uns alts nivells de satisfacció dels seus usuaris i usuàries. A més, la seva oferta al concurs del Nitbus era dos milions d’euros més barata que la d’ALSA.

TUSGSAL té una plantilla de 780 treballadors i treballadors, dels quals 163 es dediquen al servei del Nitbus. Ara els treballadors pateixen pels seus llocs de treball i condicions laborals, superiors a les del sector, i demanen justícia i transparència.

Comments are closed.