La nova llei de cossos tributaris desendreça i precaritza els treballadors de l’ATC

atcEl Parlament ha aprovat la llei d’ordenació dels cossos tributaris d’adscripció exclusiva a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) que precaritza les condicions de treball i obre la porta a ser substituïts per personal de l’Estat

Aquesta llei, lluny d’ordenar, desendreça encara més la situació laboral del personal de l’Agència. S’ha perdut una oportunitat de posar ordre als recursos humans de l’ATC, de posar en valor la feina que porten a terme els 350 treballadors actuals de la plantilla i s’ha optat per no integrar-los automàticament en la nova estructura. Així, el personal de l’Escala Tècnica (categoria A1) del suprimit Cos d’Inspecció i Tècnica Tributària queda automàticament expulsat del nou Cos d’Inspecció creat per aquesta llei i en unes condicions laborals incertes. Paradoxalment aquest col·lectiu és, justament, el que ocupa els principals llocs de comandament i de direcció de l’ATC. En canvi, s’obre la porta per a la integració directa de funcionaris de l’Estat per fer les seves funcions.

D’altra banda, els funcionaris de gestió (categoria A2) es veuen avocats a fer unes noves oposicions si volen continuar fent la seva feina en el nou model de cossos de l’ATC. Situació similar succeeix amb el personal del cos administratiu (categoria C) que no troba encaix en el nou disseny de recursos humans.

Aquesta llei s’oblida també del personal interí per al que no es contempla cap fórmula transitòria per resoldre la situació de precarietat creada per tants anys sense oposicions. Un altre col·lectiu “oblidat” per la llei és el personal auxiliar administratiu que, tot i ser el col·lectiu més nombrós d’aquesta plantilla, ni tant sols està esmentat en la llei.

Finalment, aquesta llei ha perdut l’oportunitat de preveure un desplegament territorial de l’ATC, que torna a deixar en mans dels 53 Registradors de la propietat i del seu personal contractat, la gestió tributària de la Generalitat en tot el territori de Catalunya.

Comments are closed.