La patronal bloqueja el 54% dels convenis col•lectius a Catalunya

atencion-reformasLa reforma laboral, amb la possibilitat de despenjament i la limitació de la ultraactivitat, bloqueja la negociació col·lectiva

Aquest matí hem presentat un informe sobre la situació de la negociació col·lectiva a Catalunya, segons el qual el 54% dels convenis d’àmbit provincial i català està bloquejat i el 10% estan prorrogats; només al 36% s’ha arribat a acord. A més, dels bloquejats, en el 25% dels casos s’ha trencat la negociació i el conveni està totalment bloquejat.

Aquesta situació és conseqüència, en gran mesura, de la reforma laboral, que va limitar la ultraactivitat dels convenis a un any i permet que l’empresa es despengi del que s’ha pactat. Si la situació no canvia, la ultraactivitat dels convenis que s’estan negociant finalitzarà al mes de juliol –quan farà un any de l’entrada en vigor de la reforma laboral-, deixant els treballadors afectats sense més cobertura que l’Estatut del Treballadors.

Segons el nostre sindicat, es tracta d’una estratègia premeditada de la patronal per empitjorar, de manera general, les condicions laborals dels treballadors, i li demanem que rectifiqui per evitar la confrontació i la judicialització de les relacions laborals al nostre país.

Comments are closed.