La patronal del transport de Girona (ASETRANS) es nega a adherir-se a l’acord de processos de negociació col•lectiva en ultraactivitat

conveni-transportEl Conveni de Mercaderies i Logística de la Província de Girona s’aplica actualment a més de 5.000 treballadors i treballadores

La patronal del transport de la província de Girona, ASETRANS, ha rebutjat avui, durant la reunió de mediació al Departament d’Empresa i Ocupació, adherir-se a l’Acord per al Suport i Acompanyament als processos de Negociació Col·lectiva en Ultraactivitat. ASETRANS també s’ha negat a negociar res fins l’endemà que finalitzi la ultraactivitat del conveni, el 7 de juliol. El Conveni de Mercaderies i Logística de la Província de Girona s’aplica actualment a més de 5.000 treballadors i treballadores.

Durant tot el procés de negociació, la patronal ha evidenciat la seva manca de voluntat negociadora i la seva intenció de deixar morir el conveni col·lectiu. Des de la part social s’han fet grans esforços per intentar apropar-se a les pretensions de la patronal, accedint a modificar alguns conceptes del conveni. Però ha estat del tot insuficient. Les intencions d’ASETRANS passen per una rebaixa salarial del 10%, l’eliminació d’una paga extraordinària, l’eliminació del concepte d’antiguitat, l’eliminació del complement IT, la jornada irregular, la modificació del sistema de vacances, l’eliminació dels dies personals, etc. En definitiva, acabar amb tots els drets laborals que el conveni actual garantia als treballadors i les treballadores d’aquest sector.

La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya denunciem que la posició de la patronal està mancada de tota ètica, si més no quan encara adeuten als treballadors i les treballdores del sector els endarreriments de l’IPC de l’any 2011, endarreriments que s’han negat a pagar de manera reiterada.

La UGT de Catalunya denuncia la competència deslleial que ASETRANS ha exercit en la província de Girona, aprofitant-se’n econòmicament i fent-la servir ara per justificar les seves demandes abusives i la precarització de les condicions de treball del sector.

Comments are closed.