La patronal gironina del transport (ASETRANS) rebutja la proposta mediadora del Tribunal Laboral de Catalunya

Calsina CarreEs neguen a prorrogar la ultraactivitat del Conveni Col·lectiu de Mercaderies i Logística de Girona, vençut el passat 8 de juliol i que afecta gairebé 4.000 treballadors i treballadores

El passat divendres va tenir lloc un acte de mediació al Tribunal Laboral de Catalunya a Girona per tal de mantenir la vigència del Conveni Col·lectiu de Mercaderies i Logística de la província de Girona fins que es tanquessin les negociacions. El conveni, que empara uns 4.000 treballadors i treballadores, va decaure el passat 8 de juliol, com a conseqüència del boicot de la patronal i de l’aplicació de la reforma laboral. El TLC va fer una proposta mediadora a les parts:


 
Aquesta proposta va ser acceptada per la UGT i CCOO i avui ha estat rebutjada per la patronal gironina del transport:

 

Els sindicats deplorem l’actitud de la patronal, que deixarà el sector totalment desregulat, el que equivaldrà a condicions de treball més precàries, a fomentar la competència deslleial –que ja existeix- i a un canvi de treballadors amb drets per altres sense cap dret. A més, denunciem la mala fe negociadora de la patronal ASETRANS, que des del passat mes de gener s’ha negat a reunir-se amb els sindicats i ara anuncia que vol negociar un conveni per als transport de mercaderies de Girona. Entenem, per tant, que la patronal ha volgut que el conveni desaparegués per començar a negociar un nou conveni des de zero.

La UGT i CCOO de les Comarques Gironines hem decidit convocar assemblees aquest dissabte per explicar als delegats i delegades els efectes de la decisió patronal i determinar les accions a prendre en la defensa de les seves condicions de treball.

La majoria d’empreses del sector ja han comunicat als seus treballadors i treballadores que ja no tenen conveni, seguint les recomanacions d’ASETRANS, tal com va fer Transports Calsina y Carré dilluns passat. Amb tot, alguna empresa ha optat per una via menys dràstica i garanteix les condicions a l’espera que es pugui negociar un nou conveni, no modificant l’estructura de les nòmines ni els imports allà consignats (per exemple, Gruas Padrosa).

Des dels sindicats tornem a demanar a les patronals que reflexionin i es replantegin el perjudici que estan provocant a milers de treballadors i treballadores negant-los el dret a la negociació col·lectiva.

Comments are closed.