La patronal vol fer desaparèixer el conveni català de les masses congelades

masses-congelades Suposaria la pèrdua d’importants drets salarials i socials

La UGT i CCOO han convocat una concentració de protesta el proper divendres 9, a les 10h, davant l’empresa Europastry

La UGT de Catalunya i CCOO denuncien que la patronal ASEMAC vol fer desaparèixer el Conveni de Catalunya de Masses Congelades, que empara gairebé 6.000 treballadors i treballadores, per aplicar-los el Conveni del Pa de cada província, el que suposaria un important empitjorament de les condicions laborals.

La Comissió Negociadora d’aquest conveni es va constituir el 6 de maig de 2011, amb representants de la patronal ASEMAC -com en anteriors ocasions- i per la part social 8 membres de UGT de Catalunya i 7 de CCOO. Des de llavors s’han celebrat diverses reunions, però la sorpresa va arribar en la darrera, quan la patronal es va desmarcar dient que ja no és representativa perquè ha variat part dels seus estatuts.

Les negociacions del conveni s’han vist deteriorades sistemàticament per part de la patronal, i aquest no és més que un nou pas en la seva estratègia per no signar-lo i fer que desaparegui, per així poder aplicar el Conveni del Pa de cada província, el que suposaria una important pèrdua de salari, la pèrdua de l’antiguitat, del complement del 100% en cas de baixa per incapacitat temporal, dels dies de permisos retribuïts, del complement de vacances, i l’augment de la jornada de dilluns a dissabte o, fins i tot, a diumenge. Des dels sindicats considerem intolerable la postura de la patronal i hem convocat una concentració de protesta el proper divendres, 9 de novembre, de 10 a 11 hores, davant les oficines de l’empresa més important del sector, Europastry (Plaça de Xavier Cugat, 2, edifici C – Parc Sant Cugat Nord, Sant Cugat del Vallès). També està prevista una reunió amb el director general de Relacions Laborals de la Generalitat, Ramon Bonastre, i de no reconduir‐se la situació i no negociar amb el principi de bona fe, es proposaran aturades.

Comments are closed.