La plantilla de Barcelona Activa es concentrarà demà contra les retallades en les polítiques d’ocupació de BCN

barcelona-activaBarcelona Activa vol acomiadar 111 treballadors. La decisió reduirà les possibilitats d’accedir a una feina a més de 113.400 persones aturades a BCN

La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya han convocat per a demà, 12 de juny, una concentració (12 hores) davant la seu central de Barcelona Activa per denunciar les conseqüències que tindrà la reestructuració de l’empresa anunciada el passat divendres. Abans de la concentració (11.30 hores), els representants sindicals de la UGT i la CONC oferiran una roda de premsa a la sala del Comitè d’Empresa per explicar quina és la situació de la plantilla de l’oficina d’ocupació i promoció econòmica de l’Ajuntament de Barcelona.

El futur de les polítiques actives d’ocupació a Barcelona es veu tenallat per la doble retallada efectuada: la reducció del pressupost de Barcelona Activa per a 2012 en un 41%, i la ja coneguda retallada del 57% dels fons dedicats a aquestes polítiques a CAtalunya.

En primer lloc, aquesta doble retallada suposarà l’acomiadament de 111 dels 166 treballadors que treballen amb subvencions públiques per a Barcelona Activa. Es tracta de personal vinculat a programes com Joves amb Futur, Activa’t per l’Ocupació, Treball als Barris o Formació d’Oferta. És a dir, persones que generen ocupació i ara restaran aturades. La plantilla total de Barcelona Activa es reduirà de 300 a 189 persones.

Però, alhora, aquesta retallada reduirà les possibilitats d’accedir a una feina a les 113.402 persones aturades a Barcelona, i afectarà l’ocupació a part de l’objecte social de Barcelona Activa.

Per aquesta raó, la UGT i la CONC demanem que:

  • L’Ajuntament de Barcelona incrementi l’aportació als pressupostos de Barcelona Activa i cobreixi la caiguda de fons que pugui derivar-se d’altres fonts de finançament.
  • Els programes actualment amenaçats per reduccions de fons públics, tots ells prioritaris per a la generació d’activitat econòmica i la reducció de l’atur, siguin sostinguts amb fons propis més enllà de la data de finalització de les subvencions.
  • Es garanteixi la continuïtat laborals dels 111 treballadors avui amenaçats per finalitzacions de contracte o interrupcions de l’activitat.

En el següent enllaç podeu consultar el manifest del Comitè d’Empresa de Barcelona Activa:

http://www.ugt-cat.net/subdominis/premsa/manifest_PAO.pdf


Roda de premsa + concentració treballadors Barcelona Activa

DIA: 12 de juny.
HORA: A les 11:30 hores, roda de premsa a la Sala Comitè Empresa Barcelona Activa. A les 12 hores, concentració de treballadors a la porta de la seu de Barcelona Activa.
LLOC: Barcelona Activa. Llacuna, 162-164. Barcelona.
HI INTERVINDRÀ: per part de la UGT, Juan Francisco García Crespín, secretari sector Adminitració Local

Comments are closed.