La plantilla de Barcelona Televisió farà vaga durant el pregó de la Mercè i el plenari municipal d’Octubre

L’Ajuntament de Barcelona els aplica una retallada salarial d’entre el 4,5% i el 10%, tot i haver tancat els darrers exercicis pressupostaris amb superàvit a les arques municipals

La plantilla de Barcelona Televisió (BTV) subcontractada a través de BCN Audiovisual –prop de 200 treballadors i treballadores- van decidir divendres fer vaga els propers dies 19 de setembre i 3 d’octubre, coincidint amb el pregó de les festes de la Mercè i el plenari municipal del mes d’octubre.

El motiu de la protesta és que, des del gener de 2013, la plantilla té el sou rebaixat entre un 4,5% i un 10% per una retallada que l’Ajuntament de Barcelona aplica a BTV, tot i haver tancat els darrers exercicis pressupostaris amb superàvit a les arques municipals. L’any passat, l’Ajuntament va treure 335.000 euros dels sous de BTV, mentre va tancar l’exercici amb un superàvit de 139,3 milions. Ara sembla que volen perpetuar aquesta situació.

El comitè havia convocat vaga el 25 de juliol i la va desconvocar perquè l’empresa els ho va demanar com a condició per seure a negociar. A les dues reunions que s’han fet d’aquesta mesa negociadora, l’única oferta que s’ha posat sobre la taula ha estat una recuperació del 0,5% de la massa salarial cada any fins al 2019, en què arribaríem a recuperar un 3% de mitjana, és a dir, menys de la meitat del que s’ha retallat i només sis anys després. Els 91 assistents a l’assemblea de treballadors van refusar divendres aquesta oferta, que consideren del tot insuficient.

Davant la necessitat d’obrir un nou marc de negociació directa amb l’Ajuntament, que fins ara no ha estat possible, la plantilla de BTV i Barcelona FM subcontractada a través de BCN Audiovisual convoquen aquestes dues jornades de vaga, que aniran acompanyades de diverses accions de protesta al carrer i a les xarxes socials. La proposta de vaga ha estat aprovada amb 89 vots a favor i dues abstencions.

Comments are closed.