La plantilla de Barcelona TV inicia una segona jornada de vaga i no retransmetrà el plenari municipal

btvAvui divendres, la plantilla de Barcelona Televisió i Barcelona FM tornarà a fer vaga des de les 9 fins a les 15.15 hores, coincidint amb el plenari municipal, que no es retransmetrà en directe com cada mes.

Després de l’aturada del 19 de setembre durant el pregó de la Mercè, la direcció i el comitè d’empresa de BCN Audiovisual (la productora del grup Lavínia que gestiona els serveis informatius i tècnics de la televisió i la ràdio municipals) han estat negociant la recuperació dels sous dels treballadors i les treballadores. L’objectiu és suprimir la reducció d’entre el 4,5% i el 10% que se’ls aplica a cada nòmina des del gener de 2013 i mirar de recuperar tot el que han perdut.

La darrera proposta de l’empresa era retirar la retallada progressivament, de forma que la plantilla no tornaria a cobrar el sou sencer fins al gener de 2016. L’assemblea de treballadors va rebutjar ahir al vespre aquesta proposta per 87 vots en contra, 19 a favor i vuit abstencions. El resultat d’aquesta votació fa palès el malestar de la plantilla per les retallades que està patint a BTV i també pel manteniment d’un model externalitzat de gestió, basat en la subcontractació del gruix de la plantilla, que no resulta adequat per a la televisió i la ràdio públiques de la ciutat.

La Comissió de Presidència i Règim Interior va aprovar el 17 de setembre, amb la unanimitat de tots els grups, dos dies abans de la primera vaga, una proposició instant el govern municipal a “crear totes les condicions necessàries per a resoldre la situació dels treballadors i les treballadores de BCN Audiovisual, que els ha portat a convocar una vaga els propers dies 19 de setembre i 3 d’octubre per a millorar les seves condicions laborals”. El comitè d’empresa demana al govern de Xavier Trias que compleixi aquest mandat i acabi amb la retallada que fa dos anys va decretar. La reducció del pressupost d’ICB (la societat municipal de la que depèn BTV) al desembre de 2012 va ser una decisió política i, dos anys després, acabar amb aquesta retallada requereix una altra decisió política. La plantilla demana a l’Ajuntament que deixi d’amagar-se darrere el model de gestió externalitzadaper no retornar els sous i, de pas, la dignitat a uns treballadors que cada dia i malgrat tot donen el millor de nosaltres pels mitjans públics d’aquesta ciutat.

Comments are closed.