La plantilla de Conduent es reuneix demà amb els grups parlamentaris per recollir suports davant l’anunci de tancament i deslocalització

La UGT rebutja frontalment la decisió i convoca una vaga de dos dies al centre de Barberà del Vallès

La plantilla de la multinacional nord-americana Conduent, ubicada a Barberà del Vallès (Vallès Occidental), es reunirà demà dijous, a les 10.30h al Parlament de Catalunya amb els portaveus dels grups parlamentaris catalans per exposar i demanar-los el seu suport i implicació davant l’anunci de tancament i deslocalització de la producció de Barberà a Polònia i Romania i, per tant, d’acomiadament de la totalitat de la plantilla, 230 treballadors i treballadores. A la reunió també hi participaran, a més del comitè d’empresa, els secretaris generals de la UGT al Vallès Occidental i de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum, José Luis Fernández i Carlos González, respectivament, així com el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros.

La següent mesura de pressió de la plantilla i de rebuig a la decisió empresarial serà la convocatòria d’una vaga de 24 hores els pròxims dilluns 26 i dimarts 27 de febrer.

El comitè d’empresa va rebre la notícia de tancament el passat 29 de gener. La multinacional argumenta raons econòmiques i productives derivades dels “alts costos laborals” del nostre país, i ja ha presentat un ERO per acomiadar els 230 treballadors i treballadores del centre vallesà i deslocalitzar la feina a centres de Romania i Polònia. Tanmateix, la companyia manté els seus objectius estratègics a la filial de Madrid.

Ni la plantilla, ni el comitè ni el nostre sindicat acceptem que s’hagi pres aquesta decisió tan traumàtica sense haver valorat altres opcions que facin viable l’activitat del centre.

Conduent presta serveis de finances i recursos humans a escala internacional a empreses com Michelin, Firmenich, Atos, General Electric, Hertz i General Motors.

Comments are closed.