La plantilla de la cimentera Lafarge es concentra donar seu suport la jornada sobre salut ambiental

lafarge.jpg
Els treballadors volen que s’escoltin totes les veus en relació al conflicte generat pel futur de la cimentera

El proper dijous 8 d’abril a les 18 hores tindrà lloc a Montcada i Reixac la Jornada sobre Salut Ambiental, organitzada per la Fundación Laboral del Cemento y el Medio Ambiente (CEMA), Oficem, la MCA-UGT de Catalunya i CC.OO. Fecoma. Aquesta jornada vol demostrar com és possible fer compatible el progrès econòmic i social amb la protecció del medi ambient, garantint per sobre de tot la salut de les persones. L’alcalde de Montcada, César Arrizabalaga, serà l’encarregat d’obrir la jornada, que també comptarà amb la presència d’especialistes de la Fundación CEMA, la Universitat Rovira i Virgili, i de l’administració. Maria Comellas, directora general de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge clausurarà la jornada.

 

Durant la celebració de la jornada treballadors i les treballadores de la cimentera Lafarge de Montcada i Reixac es concentraran davant de l’Auditori Municipal -on se celebra l’acte- per mostrar el seu suport a una jornada que fa temps que reivindiquen i que, després de molts pals a les rodes per part de polítics i plataformes ciutadanes, és una realitat. Per al Comitè d’Empresa de Lafarge, la presidència del qual és de la UGT, aquesta jornada és una oportunitat única per transmetre tota la informació que els ciutadans i les ciutadanes de Montcada i Reixac reclamen.

L’ús de biomassa com a combustible per al forn de la cimentera Lafarge està endarrerint l’autorització ambiental de la planta. El Comitè d’Empresa s’ha negat en tot moment a parlar de trasllat perquè és una opció del tot inviable i que suposaria el tancament de la fàbrica i la pèrdua de més de 300 llocs de treball, tant directes com indirectes. Recentment un informe elaborat pel Departament de Salut ha conclòs que la mortalitat de Montcada i Reixac és similar a la de la resta de la comarca i de Catalunya.

Tanmateix, el Comitè d’Empresa de Lafarge vol denunciar el posicionament que el grup municipal ICV a l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha mantingut durant la preparació d’aquesta jornada, sol·licitant reiteradament a les persones que obren i tanquen l’acte que no hi participin. El nostre sindicat creu que el poble de Montcada té el dret a escoltar, si vol, altres explicacions. Per part dels treballadors de Lafarge mai s’ha boicotejat cap acte de ningú, tot i que sigui en contra dels seus llocs de treball.

Els treballadors i les treballadores són els primers en vetllar per la salut de tots. Per aquesta raó defensaran la transparència i el dret a la informació que tot ciutadà té.

Comments are closed.