La plantilla de l’empresa Kluh Linaer a Girona farà vaga tots els divendres fins que cobrin els salaris de febrer

netejaEs tracta de l’empresa concessionària del servei de neteja de les comissaries dels Mossos d’Esquadra i dels parcs de bombers de la província de Girona

El passat 6 de març les treballadores i els treballadors de l’empresa Kluh Linaer, que realitza les tasques de neteja de les comissaries dels Mossos d’Esquadra i dels parcs de bombers de la província de Girona, vam convocar vaga per tal de reclamar els seus salaris del mes de febrer.

Aquest dilluns, 13 de març, es va produir una mediació a la seu de la Inspecció de Treball en què l’empresa es va comprometre a pagar en el dia d’ahir, 15 de març. Com que avui no s’ha produït el pagament i l’empresa no ha complert amb allò acordat, la plantilla ha decidit iniciar demà una vaga que es produirà tots els divendres fins a assolir el cobrament dels seus salaris.

Cal tenir en compte que en la majoria de casos es tracta de contractes de poques hores i amb salaris molt baixos, de manera que la situació generada pels impagaments de l’empresa genera situacions d’autèntica emergència social als treballadors i les treballadores.

A més, l’Administració està considerant decretar serveis mínims, fet que des del nostre sindicat considerem inadmissible, atès que la neteja d’aquests centres de treball no pot ser considerat un “servei essencial” a la comunitat, que és en el únic supòsit en què els serveis mínims serien preceptius.

Des de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) de la UGT de Comarques Gironines considerem que cal una revisió de tot el sistema concessional de l’Administració, així com que els casos d’impagament de salaris per part de les empreses que han obtingut alguna concessió de l’administració els hi suposi la pèrdua immediata de la concessió.

Comments are closed.