La plantilla de l’Hospital del sagrat cor es torna a concentrar per denunciar paràlisi del conveni

hospital-sagrat-cor.jpg
Els treballadors, que demanen l’adhesió immediata al conveni de la XHUP, tornaran a fer aturades parcials el 24 de març i es manifestaran el 25

Els treballadors i treballadores de l’Hospital Sagrat Cor es tornaran a concentrar demà, 17 de març, i el proper dimecres, 24 de març, davant la porteria central de l’Hospital, per protestar per la situació de bloqueig del conveni. Les aturades seran de 8 a 10 h. (torn de matí), de 15 a 17 h. (torn de tarda) i de 21:30 a 23:30 h. (torn de nit).

 

Comitè i empresa estan negociant un conveni des de principis de l’any passat, però en aquest moment el diàleg està bloquejat per les posicions distanciades entre les dues parts.

La UGT, i la resta de sindicats presents al comité, demanen l’adhesió de l’Hospital al conveni de la Xarxa Hospitalària Pública (XHUP), i la progressiva equiparació de les condicions en materia de salari i de jornada.

L’Hospital Sagrat Cor és de carácter privat concertat, i tot i estar dins la xarxa hospitalària pública, paga als seus treballadors uns sous d’entre 200 i 300 euros mensuals menys del que cobren els treballadors dels centres hospitalaris públics. Aquesta diferència salarial extrema, juntament amb el fet que treballen entre 80 i 100 hores més cada any, així com la negativa de la direcció a l’adhesió inmediata al conveni de la XHUP, és el que ha portat a la plantilla a convocar la concentració d’avui.

El comitè ha proposat diverses fórmules d’apropament progressiu a les condicions laborals que ténen les plantilles dels centres hospitalaris públics, però l’empresa no n’ha acceptat cap.

A banda de les aturades previstes per a demà i per al proper 24 de març, els treballadors i les treballadores de l’Hospital del Sagrat Cor es manifestaran el dijous 25 de març (10:30 hores) de l’hospital a la conselleria de Sanitat, per lliurar a la consellera de Sanitat, Marina Geli, una carta on es denuncia la situació que estan patint, i 600 signatures dels treballadors del Hospital del Sagrat Cor per demanar la seva adhesió al conveni de la Xarxa hospitalària pública.

 


Aturades i concentracions plantilla Hospital Sagrat Cor

 

Dia: 17 i 24 de març de 2010
Hora:  aturades de 8 a 10 h., de 15 a 17 h., i de 21:30 a 23:30 h.

Lloc: A les portes de l’Hospital Sagrat Cor. c/Viladomat, 288 (entre c/Londres i c/Paris)

{mxc}

Comments are closed.