La plantilla de Peta Zetas inicia una vaga indefinida pel continu assetjament de la direcció

peta-zetasHa sancionat massivament 14 treballadors i treballadores (entre ells els membres del comitè d’empresa) per negar-se a signar que havien rebut una suposada formació

Entre d’altres, l’empresa va acomiadar els membres del comitè i la justícia la va obligar a readmetre’ls. Aplica a la plantilla l’Estatut dels Treballadors després que el conveni perdés la ultraactivitat

La plantilla de Zeta Espacial, situada a Rubí (Vallès Occidental) i fabricant del caramel Peta Zetas, iniciarà el proper dia 23 de febrer una vaga de caràcter indefinit (cada dia entre les 9 i les 11 hores) pel constant assetjament de la direcció.

Per exemple, la direcció va promoure la revocació dels membres del comitè d’empresa i després els va acomiadar. Els delegats van recórrer la revocació, van guanyar el judici i l’empresa els va haver de readmetre.

L’empresa també ha modificat les condicions laborals de la plantilla deixant d’aplicar el conveni de Xocolates i Caramels quan aquest va perdre la ultraactivitat. El comitè va recórrer i van guanyar en primera instància però la direcció ha recorregut i en l’actualitat encara els manté les condicions de l’Estatut dels Treballadors.

El comitè ha hagut de presentar diverses denúncies davant la Inspecció de treball per manca d’informació, manca de mesures de seguretat, etc., i la direcció no permet l’entrada a l’empresa d’assessors del nostre sindicat.

La direcció ha imposat múltiples sancions als treballadors: ha sancionat fins i tot aun delegat per mastegar xiclet quan es dirigia a la sortida de la planta un copfinalitzada la seva jornada laboral. La darrera ha estat una sanció massiva a 14treballadors i treballadores (entre ells els membres del comitè d’empresa) per negar-se a signar que havien rebut una suposada formació, quan en realitat només havien omplert un qüestionari.

És per això que la plantilla, farta de tanta agressió, ha decidit convocar vagaindefinida fins que l’empresa no retiri aquestes sancions.

La plantilla fixa de Zeta Espacial està formada per una trentena de treballadors i treballadores.

Comments are closed.