La plantilla de Pilagest es concentra a Barcelona davant l’agència de residus de Catalunya

pilagest
La plantilla de de l’empresa Pilagest, al Pont de Vilomara (Bages), es traslladarà demà fins a Barcelona per concentrar-se davant la seu de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i protestar per l’acomiadament dels 28 treballadors i treballadores.

 

L’empresaamb participació de Foment i Urbaser és un centre concessionari de l’Agència de Residus de Catalunya per al servei de recollida, reciclatge i tractament de piles i tot tipus de làmpades. Després de 12 anys de llicència per obra i servei, ara l’ARC rescindeix el contracte amb l’empresa, però no n’assumeix la subrogació de la plantilla a la nova empresa adjudicatària, deixant els 28 treballadors al carrer. La situació és encara més greu si tenim en compte que la nova empresa no és tan nova, ja que està participada per les mateixes que Pilagest: Foment i Urbaser.

El nostre sindicat considera inacceptable que en un moment com l’actual la Generalitat de Catalunya (mitjançant el Departament de Medi Ambient i Habitatge) es desentengui d’aquests treballadors indirectes de l’administració pública i permeti que perdin el seu lloc de feina. Igualment, la UGT de Catalunya denuncia la passivitat de l’Ajuntament del Pont de Vilomara en aquest assumpte.

Els treballadors i les treballadores sortiran en autocar cap a Barcelona des de la porta de la fàbrica demà a les 8 hores. Cap a les 9.30 hores, es concentraran davant de l’ARC, situada al carrer del Doctor Roux, 80, de Barcelona. Està previst que els rebi el director de la Divisió de Gestió de Residus de l’ARC, Jordi Renom.

Comments are closed.