La plantilla de SEAT componentes farà vaga indefinida a partir del 7 de gener contra els trasllats forçosos

geraboxLes seccions sindicals de la UGT, CCOO i CGT de SEAT Componentes (antiga Gearbox) han convocat una vaga indefinida a la planta del Prat de Llobregat a partir del proper 7 de gener si la direcció no tira enrere el trasllat forçós de 50 treballadors a la fàbrica de SEAT a Martorell. L’anunci va fer-se el dia 23 de desembre a la tarda, darrer dia laborable abans de les festes de Nadal.

El comitè d’empresa ha negat l’excedent de plantilla –actualment formada per uns 1.100 treballadors i treballadores- des que a finals del mes de novembre s’iniciessin les negociacions davant la previsió de descens de la producció per a 2016. Malgrat aquesta previsió inicial de 597.000 unitats, la planta s’adjudicarà la producció de 30.000 unitats més per a la marca Skoda, cosa que fa pujar el volum previst de producció fins a les 627.000 unitats. Durant aquest any 2015, la previsió de Seat Componentes era fabricar 624.000 unitats, volum que ha augmentat amb la inclusió de comandes extraordinàries. La secció sindical de la UGT, majoritària al comitè, reivindica que davant aquestes noves previsions no calen trasllats i reclama que en cas necessari es faci ús de la borsa d’hores acumulada, que actualment compta amb 140.000 hores en positiu, així com altres alternatives (festes, formació, etc)

Davant aquest conflicte laboral, molts dels treballadors i treballadores de manteniment i altres de voluntaris que havien de dur a terme accions puntuals al llarg d’aquests dies festius, han decidit no fer-ho.

Els sindicats resten a l’espera de l’acte de conciliació. En cas de no arribar a cap acord, els treballadors i les treballadores de Seat Componentes aturaran la producció a partir del 7 de gener, primer dia laborable després de les vacances de Nadal.

Comments are closed.