La plantilla de SYSMO (Abrera) es mobilitza per la incertesa del futur de l’empresa

fotomaniugt1A partir del 4 d'octubre, els 110 treballadors i treballadores faran vaga de 24 hores cada dimarts i dijous

Els treballadors i les treballadores de Sysmo, a Abrera (Baix Llobregat), han decidit mobilitzar-se davant la situació d'incertesa que s'ha obert al voltant de la continuïtat de la planta i dels 110 llocs de feina.

 L'empresa, que treballa principalment com a proveïdora de Seat (actualment fabrica el pont posterior de l'Ibiza), no vol informar a la plantilla sobre l'esperada adjudicació del nou model Ibiza, però els sindicats sospiten que Volkswagen ja ha pres de la decisió i que no comptarà amb Sysmo.

De fet, tots els proveïdors del nou model ja estan adjudicats, ja que s'hauria de començar a fabricar el març del 2008. La informació oficiosa que ha arribat als sindicats i a la plantilla és que Volkswagen ha adjudicat la peça a l'empresa Benteler, situada a 50 metres de Sysmo.

D'aquesta manera, la plantilla ha decidit mobilitzar-se per exigir a Sysmo que clarifiqui quina és la viabilitat de l'empresa. A partir del proper dijous, 4 d'octubre, els treballadors i les treballadores faran vaga de 24 hores cada dimarts i dijous durant el mes d'octubre. El proper dijous, la plantilla estarà concentrada davant de la planta a partir de les 5.45 hores.

Les jornades de vaga podrien desconvocar-se si la direcció de Sysmo es decideix a donar una resposta al Comitè d'Empresa en la reunió d'aquesta tarda a les 16 hores. A més demà, a les 10 hores, tindrà lloc la mediació per a la convocatòria de vaga al Departament de Treball.

Els treballadors i les treballadores de l'altra planta de Sysmo a l'Estat, la de Pamplona, també han iniciat avui una vaga, en aquest cas indefinida, ja que es troben en la mateixa situació d'incertesa que la plantilla d'Abrera.

{mxc} 

Comments are closed.