La plantilla de SYSMO mantindrà la vaga si SEAT no s’implica en solucionar el seu futur laboral

fotomaniugt1Els 120 treballadors i treballadores tornaran a fer vaga de 24 hores dimarts i dijous, i a partir del dia 15 d'octubre l'aturada serà indefinida si no s'arriba a un acord

Aquest matí s'ha produït al Departament de Treball la reunió de mediació entre la direcció i el Comitè d'Empresa de Sysmo. A la reunió s'ha consensuat que la direcció de Sysmo farà les gestions oportunes perquè Seat es comprometi a buscar solucions per garantir el futur laboral de la plantilla. En aquest sentit, s'ha convocat una altra reunió als Serveis Territorials de Treball a Barcelona el proper dilluns, 8 d'octubre, a les 12 hores, on el Comitè espera l'assistència d'algun representant de Seat. Si no és així, i no es produeix cap implicació per part de la filial de Volkswagen, la plantilla mantindrà la seva convocatòria de vaga.

Pel moment, la plantilla ha convocat vaga de 24 hores el proper dimarts i dijous, i una vaga indefinida a partir del dia 15 d'octubre.

Els treballadors i les treballadores de Sysmo, a Abrera (Baix Llobregat), han decidit mobilitzar-se davant la situació d'incertesa que s'ha obert al voltant de la continuïtat de la planta i dels 120 llocs de feina. L'empresa, que treballa principalment com a proveïdora de Seat (actualment fabrica el pont posterior de l'Ibiza), no vol informar a la plantilla sobre l'esperada adjudicació del nou model Ibiza, però els sindicats sospiten que Volkswagen ja ha pres de la decisió i que no comptarà amb Sysmo. De fet, tots els proveïdors del nou model ja estan adjudicats, ja que s'hauria de començar a fabricar el març del 2008. La informació oficiosa que ha arribat als sindicats i a la plantilla és que Volkswagen ha adjudicat la peça a l'empresa Benteler, situada a 50 metres de Sysmo. D'aquesta manera, la plantilla ha decidit mobilitzar-se per exigir a Sysmo que clarifiqui quina és la viabilitat de l'empresa.

{mxc} 

Comments are closed.