La reforma laboral provoca l’augment d’atur juvenil més important des de l’inici de la crisi

desempleoDurant el primer trimestre de l’any la taxa d’atur juvenil ha augmentat un 6,1% respecte al mateix període de l’any anterior

Avui, el Congrés dels Diputats debatrà i votarà –i, previsiblement, aprovarà- una nova reforma laboral, una de les més lesives per als drets laborals de la història de la democràcia al nostre país.

Si la situació laboral de la gent jove ja era prou greu, l’aplicació de la reforma laboral del PP no ha fet més que agreujar-la. Durant el primer trimestre de l’any, la taxa d’atur juvenil (16-24 anys) ha superat el 50%. Aquest percentatge encara és més preocupant si agafem la franja d’edat dels 16 als 19 anys, en què un  69,4% es troben en situació d’atur.

De fet, durant el primer trimestre del 2012 s’ha produït l’augment de la taxa d’atur juvenil més important des de l’inici de la crisi: un 6,1% més que el mateix període de l’any anterior.

En aquest enllaç trobareu l’informe “Només ens faltava aquesta reforma”, sobre com està afectant a la gent jove l’aplicació de la reforma laboral, que ha presentat aquest matí en roda de premsa l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya.

Comments are closed.