La retallada de Foment suposarà un 7% de persones desocupades més a la construcció

infrastructuras

La UGT de Catalunya denuncia la decisió del ministre de Foment de aplicar una retallada en el sector de la construcció d’obra pública, justament en el moment que el sector públic ha de ser el principal pilar per impulsar l’economia i contribuir a la sortida de la crisi.

Després de la retallada al sector públic i la reforma laboral, el Govern torna a prendre una mesura errònia que tindrà conseqüències socials, laborals i econòmiques molt negatives sobre la societat catalana.

Recordem que a Catalunya més de la meitat de persones treballadores de la construcció (un 54%), ho fan en obres de caràcter públic, i que per tant, aquesta mesura tindrà conseqüències molt negatives. Concretament, amb aquesta nova retallada, al voltant de 20.000 persones provinents del sector de la construcció, un dels més castigats per la crisi, perdrà la seva feina, el que suposarà un increment d’un 7% de persones desocupades aquest sector. A més aquestes persones que perdran la seva feina, quan tornin a ser contractats tindran pitjors condicions laborals degut a la reforma laboral.

Mobilitat greument afectada

L’aturada de les diferents obres a Catalunya, com per exemple la T1, suposen un greu contratemps per la mobilitat de les persones treballadores. Concretament, aquest fet afectarà més de 10.000 persones, que és veuran obligades a continuar utilitzant el transport privat per acudir a la feina.

La UGT de Catalunya considera aquesta mesura com un pas enrere per sortir de la crisi. Ara, és clau que el Govern incrementi la despesa pública, aspecte que no tant sols no s’està produint, sinó que tot el contrari, cada mesura equival a una retallada. Des de la nostra organització, reclamem el compliment de la disposició addicional tercera de l’Estatut d’autonomia, d’inversió en infrastructures de mobilitat i energètiques de l’Estat a Catalunya, quantificada en el 18,7% de la inversió total de l’Estat.

Comments are closed.