La reunió de mediació del transport sanitari acaba sense acord

El comitè de vaga plantejarà a la plantilla fer una vaga de 15 dies al mes de setembre al transport sanitari no urgent

Després d’hores de reunió de mediació al Tribunal Laboral de Catalunya finalment no s’ha arribat a cap acord que permeti desconvocar la vaga indefinida en el sector del transport sanitari urgent, que s’iniciarà la mitjanit del 25 al 26 de juliol.

Després de tres jornades de vaga -des de dimarts-, la direcció del CatSalut no ha volgut donar cap resposta als treballadors, que denuncien les greus conseqüències que poden comportar les retallades previstes pel Govern en el sevei i l’incompliment del conveni col•lectiu per part de la patronal del sector. Al contrari, davant les preguntes dels grups parlamentaris, el conseller de Salut, Boi Ruiz, que en tot moment s’ha desentès del conflicte, ha demanat als treballadors posar fi a “la irracionalitat” dels treballadors en vaga “perquè, si per defensar la qualitat sanitària s’han de deixar de transportar malalts, és com posar gasolina al foc”.

El Comitè de vaga ha proposat en el TLC fer un referèndum a la plantilla per consultar la possibilitat de fer 15 dies de vaga, en dies alternatius, durant tot el mes de setembre al transport sanitari no urgent.

Comments are closed.