La reunió entre sindicats, patronal i Generalitat per desencallar el conflicte dels convenis col•lectius acaba sense acord

23maig
La patronal es nega a acceptar l’arbitratge delegat del Tribunal Laboral de Catalunya en els casos en què no hi hagi acord

La reunió mantinguda aquest matí a la seu del Departament d’Empresa i Ocupació entre sindicats, patronals i Generalitat per intentar arribar a un consens que doni sortida equilibrada a la situació que es viu en la negociació col•lectiva ha finalitzat sense acord. Davant la pressió exercida ahir pels treballadors i les treballadores durant la jornada de lluita, a Generalitat torna a convocar les parts a una reunió el proper dimarts, 28 de maig, a la tarda per reprendre les negociacions.

Des de la UGT de Catalunya no podem donar per vàlides les propostes de la patronal, perquè defensem un acord català que vagi més enllà de l’acord marc signat a Madrid. En aquest sentit, els sindicats catalans reclamem la figura del Consell de Relacions Laborals de la Generalitat en un primer intent de mediació. En cas de no donar-se l’acord, la UGT de Catalunya proposa la mediació d’arbitratge delegat a través del Tribunal Laboral de Catalunya, o l’arbitratge obligatori en el cas que així ho acordin les parts en conflicte. 

Des de la UGT de Catalunya lamentem que la patronal busqui una simple traducció al català del preacord a què es va arribar dimecres passat a Madrid, i no hagi posat tot de la seva part per aconseguir arribar al consens necessari per desencallar la situació a casa nostra. Tot i així, valorem positivament que la jornada de lluita d’ahir, 23 de maig, hagin provocat un canvi d’actitud en el govern català, que avui ha mostrat una actitud més oberta vers la consecució d’un acord favorable per les parts, basat en el diàleg social.

 

Comments are closed.