La secció sindical de la UGT a FGC demana el retorn del 5% de la massa salarial, l’augment del 0,9% acordat per a tot el funcionariat i empleades i empleats públics i la devolució de l’extra del 2014

La secció sindical de la UGT a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha fet arribar al president del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, una carta per tal de reivindicar-li diverses peticions que, tot i que no són noves, i que s’han anat fent i/o acordant en els darrers anys, s’han vist afectades per la crisi sanitària i també  per les conseqüències que s’arroguen des de la crisi econòmica del 2008. En aquest sentit, queda pendent:

  • El retorn del 5% de la massa salarial, que segons va defensar el mateix Aragonès quan la situació econòmica del país ho permetés.
  • Augment salarial del 0,9% per aquest 2021, per a tot el funcionariat i empleades i empleats públics.
  • Devolució del 55% de la paga extra del 2014, segons acord de la Mesa de Funció Pública amb el Govern l’any 2019.

Com a empresa de transport públic, Ferrocarrils de la Generalitat ha desenvolupat el seu paper dins dels serveis essencials. No sense esforç ha permès, en els pitjors moments de la pandèmia, mantenir la mobilitat d’aquelles persones que, sent o no sent part dels serveis essencials, han necessitat i han hagut de fer desplaçaments. Totes les àrees de FGC, sense excepció, han posat el seu granet de sorra per mantenir el servei, sense menystenir-ne la qualitat, tot això sense deixar de continuar treballant en la millora d’aquest servei i en l’expansió del model de negoci de FGC, amb nous reptes:

  • Incorporació de nous trens a la línia Barcelona-Vallès, que augmentaran notablement les freqüències del servei cap a Sant Cugat, Terrassa i Sabadell.
  • Projecte Phoenix: augment del transport de mercaderies de potassa entre Súria i el Port de Barcelona, a la línia de Llobregat-Anoia.
  • Prolongació de la línia L8 entre l’estació de Plaça Espanya, de Llobregat-Anoia i la de Gràcia, de Barcelona-Vallès.
  • Actuar com a operadors de la línia Lleida-Manresa.
  • Implantació del Tren-Tram al Camp de Tarragona.
  • Línia de la Terminal de l’Aeroport de Barcelona.

Recordem al president de la Generalitat que tots aquests objectius no es podrien haver assolit si no hagués estat per la implicació i l’esforç de la plantilla de FGC.

Comments are closed.