La secció sindical de la UGT a l’Ajuntament d’Olesa convoca demà una concentració per denunciar la situació d’assetjament laboral que pateixen agents de la policia local

Autor: Juliano Madureira

La secció sindical de la UGT a l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) denuncia la situació d’assetjament i indefensió que els agents de la Policia Local pateixen des de fa temps i de la qual s’ha informat a l’Equip de Govern en diferents ocasions, sense que s’hagi obtingut una solució efectiva. Aquesta part de la plantilla se sent abandonada per l’Equip de Govern, tant per part de la regidora de Seguretat Ciutadana com per part de la mateixa alcaldessa.

S’està donant una situació d’assetjament laboral continu cap a la part de la plantilla que en el seu dia va denunciar uns fets molt greus, així com cap als companys i companyes que van recolzar els denunciants.

Aquest assetjament s’està materialitzant en forma d’expedients sancionadors oberts de forma injusta, acompanyats de diferents actuacions discriminatòries. La situació insostenible d’estrès a la que es veuen sotmesos els components de la plantilla ha motivat diferents baixes per causes de risc psicosocial, i l’Equip de Govern esdevé còmplice d’aquest assetjament exercit pels comandaments de la Policia Local.

Des del nostre sindicat s’han proposat mesures durant aquests darrers cinc anys encaminades a normalitzar la situació i recuperar un clima de treball òptim. No obstant això, per part d’alguns comandaments s’ha dut a terme l’acció contrària, provocant un estat de crispació que ha crescut exponencialment en aquests darrers anys.

Davant d’aquesta situació, la secció sindical de la UGT convoca demà dimecres, 27 de març, una concentració de la plantilla davant de l’Ajuntament d’Olesa entre les 11 i les 13 hores.

El nostre sindicat demana que es preguin les mesures necessàries per aturar de manera immediata l’assetjament laboral, arribant, si fos el cas, a apartar del servei a aquests comandaments que estan sent investigats judicialment per fets denunciats per una part de la plantilla.

Volem ser atesos per l’alcaldessa, que és la màxima responsable política del Cos de Policia Local, per tal de negociar i donar solució a un conflicte que, més enllà de l’àmbit laboral, afecta també la dignitat personal d’una gran part de la plantilla. Fins i tot, molts integrants del Cos de Policia Local han hagut de marxar a cossos d’altres ajuntaments, i això ha provocat una disminució dels efectius funcionaris de carrera que donaven estabilitat a la plantilla.

 

Comments are closed.