La secció sindical de la UGT a l’IMEB reclama la millora de les condicions laborals del personal de les escoles bressol

escola-bressolCarta als grups polítics que concorren a les eleccions de diumenge a Barcelona per fer-los saber les reivindicacions dels treballadors i les treballadores

La secció sindical de la UGT – IMEB/Consorci va fer arribar ahir una carta a l’Ajuntament de Barcelona i a tots els grups polítics que concorren a les eleccions del 24 de maig. En aquesta carta els demana la millora de les condicions laborals del personal de les escoles bressol.

Els companys de l’IMEB denuncien també una progressiva desvalorització de la tasca d’uns professionals que treballen en una etapa educativa clau en el desenvolupament dels nostres infants.

Us reproduim la carta íntegra:

“Benvolguts/es,

Us fem arribar la realitat del col•lectiu d’educadors i educadores de les escoles bressol per fer-vos coneixedors i coneixedores del nostre descontent a causa del salari que actualment paga l’Ajuntament a les escoles bressols municipals de gestió externalitzada de Barcelona.

Creiem que els seus sous són tan limitats que provoquen alguns efectes negatius que procedirem a anomenar:

  1. És habitual un canvi continuat de personal que abandona el seu lloc de treball i és substituït pel fet que troben feines amb remuneracions superiors, la qual cosa provoca inestabilitat de l’equip. I, a més, això comporta que amb tants canvis a l’escola es tingui molt poca cohesió. Això provoca el descontent per part de les famílies, que perden l’educador/a de referència dels seus infants, potser a mitjans de curs.
  2. Al llarg del temps s’ha produït un empobriment dels i les treballadores, qui es troben amb sous escassos i disminuïts a causa tant de les retallades com de l’increment del cost de la vida. Tot això agreujat amb el cost de la vida superior a la ciutat de Barcelona en relació a d’altres.
  3. Aquesta situació provoca risc de desànim per part de l’equip, perjudicant la professionalitat, responsabilitat i vocació que caracteritza aquesta tasca.
  4. Tot allò que s’ha citat agreuja un sentiment general que es percep de desvalorització d’una etapa educativa que s’hauria de considerar primordial i de vital importància en una societat, com és la primera etapa de l’educació infantil.
  5. A més, com a servei públic que són, estan fent una tasca igual a la que fan d’altres escoles, també de titularitat pública però que, com que són gestionades de manera directa pels organismes municipals, gaudeixen d’unes condicions laborals millors que les de les escoles bressol de gestió externalitzada.

En conclusió, és de vital importància invertir en la primera infància i que l’Ajuntament de Barcelona comprengui la situació actual, que no és fàcil per a ningú.

Seria equitatiu demanar un increment salarial i millores en les condicions laborals per a tots i totes els professionals de la petita infància, tal i com ja realitzen des de fa anys altres ajuntaments de Catalunya amb d’altres escoles bressols externalitzades.

Els donem les gràcies pel seu temps.

Salutacions cordials,

Barcelona, 19 de maig de 2015

Comments are closed.