La suspensió de la incorporació de nous usuaris a la dependència és una nova retallada de drets socials i cronificarà els retards en la tramitació

gent-granLa UGT de Catalunya considera que la decisió del Govern de la Generalitat de suspendre durant l’agost i el setembre la incorporació de nous usuaris i usuàries a les ajudes de la llei de dependència és una irresponsabilitat que suposarà una nova retallada de drets socials a les persones més vulnerables i que, a més, pot comportar una cronificació de l’acumulació d’expedients.

Segons dades del Departament de Benestar Social i Família, a data 30 de juny l’Administració tenia en tràmit 11.281 programes individuals d’atenció (PIA). Una aturada de dos mesos només pot significar un augment del nombre d’expedients en espera per a la seva tramitació, en un procés ja prou llarg, en el que intervenen diferents administracions i que acumula retards greus.

Els treballadors i treballadores dels Serveis Socials ja suporten una important càrrega de treball, perquè a més de la dependència han de tramitar altres ajudes d’urgència en un moment molt complicat socialment, i dos mesos d’aturada i d’acumulació no es recuperaran en dos mesos, amb el perill que la saturació de sol·licituds es cronifiqui.

Des del nostre sindicat volem recordar al Govern de la Generalitat que l’ajuda a la dependència està reconeguda per llei i els drets no paren per vacances. Per això, demanem al Departament de Benestar Social i Família que rectifiqui la seva decisió, ja que provocarà un greu perjudici a les persones dependents i a les seves famílies. De nou són els col·lectius més desfavorits els que han de pagar les conseqüències de la crisi.

Comments are closed.