La UGT aconsegueix aturar provisionalment el concurs d’AENA que pretenia acabar amb la major concessió d’hostaleria de l’aeroport del Prat i precaritzar les condicions de la plantilla

aeroport-4
El Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya va impugnar els plecs de condicions davant el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals en considerar que es pretenia traspassar l’activitat productiva

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals ha fallat suspendre temporalment el procediment de contractació endegat amb el concurs publicat per AENA el passat 10 de febrer per als establiments d’hostaleria de l’Aeroport de Barcelona – El Prat, i que per al nostre sindicat només té l’objectiu d’acabar amb la concessió majoritària.

Ara, el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals dóna la raó al Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya que va impugnar les convocatòries relatives a la concessió majoritària (depenent de Pansfood), que englobava 22 locals que funcionaven com un únic centre de treball i amb condicions pròpies per damunt del conveni, i regulaven les condicions laborals de 394 treballadors i treballadores.

El tribunal suspèn les convocatòries d’AENA que es referien al lloguer de locals de la concessió majoritària amb l’objectiu de contractar noves empreses que cobrissin els serveis de restauració de l’Aeroport del Prat. El Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya havia impugnat els plecs de condicions en considerar que pretenien un objectiu, el del lloguer de locals, que no es corresponia amb l’objectiu real, el traspàs de l’activitat productiva, amb incidència de la divisió per lots. Aquesta impugnació qüestionava també la possible subrogació de treballadors per part de les noves empreses.

La suspensió provisional és una mesura cautelar que es pren davant la dificultat de reparar els perjudicis que la convocatòria podria tenir sobre la plantilla afectada, i implica:

–       La suspensió provisional dels procediments dels concursos: de moment no es pot adjudicar els lots de Pansfood a cap altra empresa.

–       Com la mesura és provisional, si s’acaba donant la raó als treballadors de Pansfood caldrà repetir els concursos.

–       La denúncia comporta dos punts essencials: en primer lloc, que  no hi hagi cap divisió en 6 lots; en segon lloc, que tal com es publiquen els plecs de condicions no es garanteix la subrogació de les condicions laborals de la plantilla.

En aquesta moments, la plantilla de Pansfood està pendent de la decisió definitiva del Tribunal Administratiu Central dels Recursos Contractuals.

En aquest podeu consultar la resolució del Tribunal Administratiu Central dels Recursos Contractuals.

Comments are closed.