La UGT aconsegueix que Inspecció de Treball doni d’alta d’ofici a gairebé 4.000 repartidors d’Amazon Flex

La UGT va denunciar fa un any la forma de repartiment d’Amazon a través de repartidors autònoms i autònomes que utilitzaven el seu propi vehicle per al repartiment de paquets a través del que l’empresa va denominar Amazon Flex i recentment, el sindicat ha pogut obtenir les dades referents a les persones repartidores que han estat donades d’alta d’ofici durant aquest procés, que són gairebé 4.000 persones.

A Madrid s’han comptabilitzat 2.100 persones, el que suposa 3 milions d’euros sobre el cost de quotes no satisfetes al Règim General de la Seguretat Social, a més de la multa per aquest model que s’ha demostrat com a fraudulent. En el cas de Barcelona, les persones donades d’alta han estat 1.905 persones i l’acta de liquidació és de 3 milions d’euros.

En total, entre Madrid i Barcelona s’ha donat d’alta a prop de 4.000 persones, gairebé 6 milions d’euros d’ingrés en les arques de la Seguretat Social, però encara queden províncies en les quals s’ha d’acabar l’actuació de la Inspecció de Treball.

Un model econòmic perillós

Aquest procés, iniciat després de la denúncia de la UGT, ens ofereix un futur de nous processos judicials, amb la diferència que aquesta vegada comptem amb el precedent de la sentència del Tribunal Suprem sobre el cas Glovo.

La Inspecció de Treball i la normativa actual són eines suficients per a evitar el frau laboral, de manera que una nova regulació només permetria que les plataformes poguessin influir en el poder legislatiu per a aconseguir les modificacions necessàries per a consolidar un model sense drets laborals i sense aportar a Seguretat Social.

Si en aquests dies, Amazon, amb la seva campanya d’Amazon Prime Day, és capaç de fer preus rebentats per a oferir productes més econòmics és perquè utilitza un model laboral fraudulent en el qual s’estalvia gran quantitat de diners rebaixant les condicions laborals dels seus treballadors. Aquesta és la manera de competir en el mercat suposa un model econòmic molt perillós.

Comments are closed.