La UGT aconsegueix que l’Ajuntament de Barcelona subrogui el personal de les tres llars d’infants remunicipalitzades

escola-bressolL’equip de govern municipal admet l’informe jurídic que aconsella que les docents de les tres escoles bressol passin a ser gestió directa del consistori

La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya han arribat a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona que permet la subrogació de les plantilles de les tres llars d’infants que el consistori ha decidit remunicipalitzar.

A principis d’any, l’equip de govern municipal va decidir posar fi a la gestió externa de les llars ‘Caspolino’ i ‘L’Enxaneta'(gestionada per l’empresa ASCEPS), al districte de Gràcia, i ‘Els Patufets’, al de Navas, (gestionada per Estudi 6). Davant aquest anunci, UGT Educació va pressionar perquè la remunicipalització dels centres comportés també la subrogació de la plantilla  treballadores i treballadors en total- amb les mateixes condicions que el personal de l’Ajuntament.

En un primer moment, el consistori va presentar un informe jurídic que en desaconsellava l’externalització. La UGT i CCOO van seguir pressionant i van elaborar un contrainforme on s’aconsellava la subrogació de la plantilla. Finalment, l’Ajuntament de Barcelona s’ha avingut a les nostres reivindicacions: les 31 docents -educadores tutores, complementàries i directores- d’aquests centres seran subrogades pel propi Ajuntament, mentre el personal de suport -15 persones- ho faran a l’empresa externalitzada que gestiona el personal de suport de totes les escoles bressol municipal.

L’EBM Caspolino (6 grups, 87 alumnes), L’Enxaneta (9 grups, 140 alumnes) i els Patufets (6 grups, 87 alumnes), eren les úniques escoles que encara gestionaven empreses externes, i que aquest mes de juliol justament acabaven les seves respectives concessions amb aquestes empreses. Amb aquest acord s’esmena el greuge comparatiu de les treballadores i els treballadors d’aquestes tres escoles bressol, que són fruit de la política d’externalització de serveis públics que han practicat els ajuntaments en els darrers anys i que ha propiciat un empitjorament de les condicions laborals i salarials de les plantilles. En aquest cas, les treballadores de les escoles afectades cobraven fins ara dues terceres parts del salari que percep la resta de la plantilla de les escoles bressol municipals.

Comments are closed.