La UGT alerta que el personal turístic fix discontinu té dos mesos menys de feina que fa tres anys

El personal fix discontinu del sector de l'hostaleria, el que té feina estable de temporada en temporada però que queda a l'atur a l'hivern, treballa ara una mitjana de dos mesos menys que fa tres anys, a la Costa Brava, segons va alertar ahir el sindicat UGT, que reclama als empresaris que facin una clara aposta per la qualitat i inverteixin en la formació del personal, en contractació estable i en la millora de les condicions laborals.

Segons el sindicat, a la Costa Brava sud es treballava una mitjana de nou a deu mesos fins fa poc i, en canvi, la temporada no dura ara més de set mesos i mig. A la Costa Brava central i nord, s'ha passat dels sis mesos als quatre. Aquesta situació dificulta complir el mínim requerit per poder cobrar l'atur un cop acabada la temporada. «Estem molt preocupats, perquè no s'articula una forma de garantir la professionalitat del sector i que el treballador no perdi poder adquisitiu i tingui cada cop menys feina», remarca el secretari general de la federació d'hostaleria i comerç a les comarques gironines, José Manuel Gómez, el qual considera molt perjudicial la proliferació de la fórmula del «tot inclòs» en molts hotels de la Costa Brava.

El sindicat reclama que la situació es corregeixi. «És un sector amb precarietat, excés d'horaris, salaris baixos i baixa qualificació», argumenta el secretari general del sindicat a les comarques gironines, Camil Ros, el qual acusa els empresaris de la «degradació» del sector. «Es contracta de qualsevol manera i sense formació, ni tan sols lingüística», lamenta Ros, que destaca que un 27% dels treballadors donats d'alta a la Seguretat Social a les comarques gironines són del sector del comerç i l'hostaleria i, d'aquests, un 40% –27.000 persones– cobren menys de mil euros.

{mxc} 

Comments are closed.