La UGT assoleix un acord amb les forces polítiques d’esquerres a Rubí per consolidar la plantilla de l’Ajuntament

acord-rubi
Ahir dijous, 29 de gener, a la seu de la UGT de Rubí, es va signar un acord amb PSC, ERC i ACR-CUP per aconseguir consolidar la plantilla municipal durant la propera legislatura.

D’aquesta manera s’aconsegueix donar certesa a un procés de consolidació que és una reivindicació històrica dels treballadors i les treballadores, que formen part d’una de les plantilles amb l’índex  més alt d’interinatge de l’Estat espanyol.

A continuació teniu el text de l’acord:

COMPROMIS PER L’ESTABILITAT LABORAL DE L’AJUNTAMENT DE RUBI

Les formacions polítiques que signen el present document són conscients que l’actual situació política i social requereix més que mai que les forces democràtiques actuïn sota uns paràmetres de transparència i ètica, que han de ser cabdals en una contesa electoral que té com a fita principal arribar a governar la ciutat amb l’objectiu de cercar la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Rubí, amb les lícites i legítimes diferències que cadascuna de les formacions té per assolir aquest objectiu.

Les formacions polítiques signatàries som coneixedores que els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Rubí pateixen un problema d’excés d’interinatge o precarietat d’una dimensió molt superior a qualsevol altre municipi de Catalunya o de l’Estat Espanyol, afectant directament centenars de famílies.

Davant aquesta realitat, les forces polítiques signatàries assumim els següents COMPROMISOS:

1r.- Manifestem la total i absoluta voluntat política d’afrontar en la propera legislatura municipal el procés de consolidació de llocs de treball a l’Ajuntament de Rubí, de forma que la dimensió de l’interinatge i precarietat quedi reduïda a paràmetres normals en qualsevol municipi.

2n.- El procés ha de tenir una transparència i legalitat inequívoques, establint el consens necessari amb les forces sindicals per portar-ho a terme i estabilitzar la plantilla, qüestió necessària per mantenir i incrementar la qualitat del servei públic.

3r.- Els partits que signem portarem al primer Ple Ordinari posterior a la constitució de la nova corporació municipal emanada de les eleccions del 24 de maig la proposta perquè s’iniciï el procés de consolidació i es creï una comissió formada pels partits polítics amb representació al consistori i presidida per l’alcalde o alcaldessa pel seguiment de tot el procés, el qual establim com a límit de finalització el 31 de desembre de 2018.

4rt.- Les forces polítiques signatàries consideren aquesta qüestió fora de qualsevol tipus de debat electoralista, doncs afecta centenars de famílies de la ciutat i, per tant, una qüestió sensible i que requereix la rigorositat i dignitat que manifestem els signataris.

Comments are closed.