La UGT, CCOO i el Gremi de Restauració de Barcelona demanen a la Generalitat posar fi al tancament de bars i restaurants

Font: pixabay

Els agents socials del sector de la restauració –el sector de l’hostaleria i turisme de la FeSMC-UGT de Catalunya, la sectorial d’hostaleria de CCOO Servei de Catalunya i el Gremi de Restauració de Barcelona)– demanem a la Generalitat de Catalunya que no prorrogui l’ordre de tancament, que expira demà divendres a la mitjanit- i que permeti la reobertura dels bars, restaurants i cafeteries amb les condicions d’aforament i d’horari que s’estimin oportunes. Alertem que s’ha arribat a una situació límit tant pel que fa a les empreses com als treballadors i les treballadores.

L’aturada ha esta massiva atès que els serveis de take away i delivery són minoritaris. Prova d’això és la suspensió de l’activitat de restauració el 16 d’octubre va comprotar, segons les xifres del Departament de Treball, la sol·licitud de nous ERTO que, en tan sols una setmana, van afectar més de 40.000 treballadores i treballadores, que se sumen a aquelles persones que continuen afectades, parcialment o total, pels ERTO del mes de març. Sobre aquesta qüestió els sindicats recordem que la suspensió del contracte comporta una reducció dels ingressos, cosa especialment greu quan es tracta d’una situació sostinguda en el temps tal com està passat actualment. A més, ens mostrem preocupats pel risc que la suspensió de l’activitat acabi comportant el tancament definitiu del negoci i la consegüent pèrdua dels llocs de treball.

Sindicats i patronal de l’hostaleria reconeixem que la tipologia d’establiments de restauració és àmplia i que no tots els negocis podran adaptar-se a les restriccions de la mateixa manera. En alguns casos, es restringeixen les franges de més activitat, cosa que acaba comportant la inviabilitat de l’empresa. Això no obstant, coincidim que perllongar el tancament actual és erroni i demanem apostar per altres tipus de mesures que no menystinguin la necessitat imperiosa de reactivar l’economia.

Per acabar agraïm el compromís i la responsabilitat que han demostrat els restauradors i les plantilles des de l’inici de la desescalada complint tots els protocols sanitaris que ha dictat en cada moment l’administració competent i recordant a les persones consumidores les diferents mesures de protecció (mascareta, mans, distància, etc) Així ho confrima l’estudi dels focus de contagi elaborat pel ministeri de Sanitat, on es conclou que menys del 4% dels contagis tenen el seu origen en bars o restaurants.

Comments are closed.