La UGT considera inacceptable la posició inicial del BBVA sobre la reestructuració de CatalunyaCaixa

CatalunyaCaixaLa direcció de RRHH del BBVA va reunir ahir la representació dels treballadors de CX per comunicar-los l’inici de reunions prèvies a la negociació per una nova reestructuració laboral a CatalunyaCaixa.

Les pretensions inicials dels recents propietaris de CX són:

  • la reducció de 2000 llocs de treball a CX, 650 de Serveis Centrals i 1350 de la xarxa d’oficines
  • retallades en els drets econòmics i laborals

La UGT considera inacceptables aquestes propostes ja que el BBVA va adquirir CatalunyaCaixa per un import molt per sota de les ajudes rebudes i que ha suposat la pèrdua de prop 11.000 milions a costa dels contribuents. A més a més les condicions imposades per Brussel•les per l’adjudicació de CX només exigien el tancament de 285 oficines i la reducció en el 20% de les plantilles de CX i BBVA a Catalunya (aproximadament 1.700 treballadors)

La plantilla de CX ja ha patit dos processos de reestructuració en els darrers cinc anys amb una pèrdua de més del 50% de la plantilla i amb importants retallades i congelació de sous. Ara no té sentit una nova retallada de llocs de treball i que aquesta es realitzi únicament sobre la xarxa CX.

La posició de la UGT per afrontar aquesta negociació es basarà en 5 punts:

  1. Manteniment de tots els llocs de treball
  2. Manteniment de totes les condicions salarials i dels drets laborals
  3. Retorn als seus llocs d’origen dels afectats pels desplaçaments en l’ERO del 2013
  4. Devolució, amb retroactivitat, dels drets econòmics perduts pels afectats de la recent reestructuració organitzativa.
  5. Que l’empresa no permeti treballar fora de l’horari laboral si no és amb autorització expressa del departament de RRHH de l’entitat.

La propera reunió ha quedat convocada pel proper dimecres 17 de juny a les 11:30 h.

Comments are closed.