La UGT considera inacceptable que Orange pretengui acomiadar 550 treballadors en el procés de fusió amb Jazztel

orange-logo-2La UGT s’oposa de manera rotunda a l’ERO anunciat la setmana passada per la direcció de l’empresa Orange, que afecta uns 550 treballadors i treballadores. En primer lloc per les ineficiències i duplicitats detectades, i en aplicació de l’Estatut dels Treballadors pel que fa als procediments d’acomiadament col·lectiu. A partir del 9 de Febrer es podria obrir el període de consultes, i la direcció encara no ha posat damunt de la taula en quines condicions volen fer l’ERO. En segon lloc, la UGT pensa que la manera amb què l’empresa ha abordat aquest procés és nefasta, ja que es tracta d’una mesura injustificada i el nombre de persones afectades per l’ERO és totalment desproporcionat.

La plantilla d’Orange arreu de l’Estat és de 3.100 treballadors -dels quals, 250 a Catalunya- i la de Jazztel de 570 -29 a Catalunya-. L’empresa pretén acomiadar a un nombre de treballadors equivalent a tota la plantilla de Jazztel, donant per fet que la nova empresa podrà funcionar amb els mateixos efectius que abans de la fusió, com si Orange es limités a comprar Jazztel per destruir ocupació.

Pretendre que amb la plantilla de l’actual Orange s’assumeixi el volum de treball i de negoci d’Orange i Jazztel juntes és un autèntic despropòsit que pot malmetre   seriosament la capacitat competitiva de l’empresa, i que no preveu l’evident increment d’activitat i negoci. Seria una mesura irresponsable i un suïcidi empresarial. I tot això ho intenten dissimular amb la creació de 300 llocs de treball en plataformes d’atenció al client que ni tan sols estan incloses en el projecte de fusió.

L’empresa duu més d’un any esgrimint la xifra de 400 afectacions màximes, ho han reflectit per escrit en l’informe a la CNMV amb motiu de l’OPA, i ara es desmarquen amb aquesta xifra en un moviment dirigit a plantejar una negociació de màxims amb l’objectiu final d’aconseguir aquests 400 acomiadaments.

Comments are closed.