La UGT de Catalunya denuncia que molts treballadors i treballadores de la Conca d’Òdena han estat acomiadats o han cobrat només pels dies treballats

El seu confinament va ser previ a la publicació del Reial decret i ara tots aquells que no tenien la baixa mèdica han quedat desemparats.

La UGT de Catalunya denuncia la situació que s’han trobat molts treballadors i treballadores de la Conca d’Òdena després que el Govern decretés el seu confinament per evitar el contagi del brot de Covid-19 a la zona.
Com tots coneixem, aquesta situació de confinament obligat va ser prèvia a l’entrada en vigor del Reial decret que demanava el confinament de tots els ciutadans i les ciutadanes de l’Estat.
Ara, però, ens trobem que en aquest període hi ha empreses que han fet fora treballadors i treballadores que no havien agafat la baixa mèdica i altres que en el pagament de les nòmines corresponents al mes de març només han abonat els dies treballats.
Aquesta situació afecta no només als treballadors i treballadores residents a la Conca d’Òdena, àrea confinada, sinó als treballadors i treballadores que hi treballaven i que fa dues setmanes que no poden accedir al seu lloc de feina.
Des de la UGT de Catalunya demanem que tant el Govern de la Generalitat com el de l’Estat arribin a un acord per subsanar aquest greuge generat a treballadors i treballadores que han acatat l’obligatorietat del confinament per evitar més contagis.

Comments are closed.