La UGT de Catalunya acusa el PP d’aprovar una llei de seguretat contra la ciutadania

Ley_Mordaza1La ‘llei mordassa’ forma part d’un pla de l’Estat i les elits per defensar-se de la legítima reacció de les classes populars en defensa pròpia

El Govern de l’Estat i el PP han aprofitat de nou el rodet de la seva majoria absoluta per aprovar un llei de seguretat contra la ciutadania i dotar-se d’eines legals per protegir-se i protegir els poderosos de la resposta ciutadana a les seves decisions, en un moment de creixent conflictivitat i indignació social.

Per al nostre sindicat, l’esperit de la llei de seguretat ciutadana no és un altre que el de la repressió i la por, per tal de generar una societat resignada i desmobilitzada en la defensa dels seus drets, mentre observa com el Govern acaba amb ells.

Per al nostre sindicat, la llei mordassa vulnera l’estat de dret i limita els drets de manifestació i d’expressió, com per exemple, amb sancions per protestar davant de les institucions de l’Estat, per reunir-se o manifestar-se sense comunicació prèvia o captar imatges de les forces de seguretat. Accions com aturar un desnonament (obstrucció a un empleat públic) o aturar momentàniament el transport públic, per exemple, es consideren a partir d’ara infraccions greus, amb multes de fins a 30.000 euros.

A més, també s’ha modificat la llei d’Estrangeria per donar cobertura legal a les “devolucions en calent” d’immigrants, el que contradiu la jurisprudència internacional sobre drets humans.

Des de la UGT de Catalunya considerem que el Govern del PP està seguint fil per randa el seu projecte de desmantellament de l’estat del benestar, dels drets laborals i socials, i de les llibertats individuals aconseguides en els darrers 40 anys, en benefici de les elits econòmiques. I, paral·lelament, està desenvolupant tot un pla ben estudiat per afrontar la legítima reacció de les classes populars en defensa pròpia.

En formen part aquesta llei de seguretat ciutadana, però també els processos penals o administratius que afecten més de 200 sindicalistes per la seva participació en piquets informatius, la voluntat de limitar el dret de vaga a través d’una llei de mínims o l’aplicació de taxes judicials que limiten l’accés de la ciutadania a la justícia.

Comments are closed.