La UGT de Catalunya celebra l’aprovació de la Llei contra la LGTBfòbia

LGTB
La llei, pionera al món, suposa un pas endavant per als drets de les persones homosexuals i transsexuals

La UGT de Catalunya celebra l’aprovació de la llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia per àmplia majoria.

El Grup LGTB de la UGT de Catalunya, present avui durant la votació, es felicita perquè el Parlament de Catalunya hagi assumit l’aprovació d’una llei pionera al món i que suposarà un pas endavant per als drets de les persones homosexuals i transsexuals.

La llei té l’objectiu de garantir els drets d’aquestes persones, eradicar les situacions de discriminació i violència, i facilitar-los la participació i la representació en tots els àmbits de la vida social. Entre altres punts, protegeix la integritat, la dignitat i la llibertat d’aquestes persones; crea el consell nacional de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals com a òrgan consultiu de les administracions, un òrgan per coordinar l’execució de les polítiques adreçades al col•lectiu, i un servei d’atenció integral per respondre a situacions de violència i discriminació. També potencia les polítiques de lluita contra la discriminació a les escoles regulant, entre d’altres, que els materials escolars tinguin en compte les diverses orientacions sexuals.

Satisfets amb l’aprovació de la nova llei, el Grup LGTB de la UGT de Catalunya seguirà defensant la igualtat de tracte de totes les persones, sense discriminació per raó d’orientació o identitat sexual.

Comments are closed.