La UGT de Catalunya condemna el nou assassinat masclista succeït dissabte a Badalona

Llaç-de-dolLa UGT de Catalunya condemna el nou crim masclista succeït dissabte a Badalona, en què una dona de 40 anys va ser assassinada per la seva parella, de 62. Volem traslladar el nostre condol a la família i amics de la víctima, i ens refermem en el nostre compromís amb la lluita contra la violència de gènere, una xacra social que hem de denunciar i combatre tots i totes plegats.

Des del nostre sindicat considerem prioritari a l’àmbit laboral:

  • Intensificar la sensibilització contra la discriminació i la violència masclista mitjançant formació específica per a qui negocia convenis col·lectius i plans d’igualtat, tant a l’àmbit sindical com empresarial.
  • Introduir a la negociació col·lectiva garanties de protecció laboral per a les dones víctimes de violència masclista.
  • Garantir que les situacions derivades de violència masclista, com absències del lloc de treball o baixes mèdiques, no representin cap minvament econòmic per a les treballadores.
  • Negociar protocols d’actuació i mesures de protecció específiques dels drets laborals per a les treballadores víctimes de violència masclista que no hagin denunciat al seu agressor.
  • Establir canals de col·laboració amb les administracions públiques, les empreses i les entitats socials que ajudin a millorar la difusió de mesures, drets i serveis dirigits a les dones víctimes de violència masclista.

Comments are closed.