La UGT de Catalunya condemna l’agressió a un vigilant de seguretat al metro de Barcelona

seguretat-privadaDes del sector de seguretat de la FES – UGT de Catalunya, condemnem totalment la agressió a un vigilant de seguretat del Metro de Barcelona i exigim que les diferents administracions responsables de garantir la seguretat de la plantilla i dels usuaris de les instal·lacions, prenguin consciència de les greus conseqüències que pot ocasionar l’abandonament dels mínims de seguretat i qualitat en la prestació d’aquest tipus de serveis.

La UGT ha denunciat en reiterades ocasions el perill que suposa per la seguretat dels propis treballadors i dels usuaris de les instal·lacions el fet que els vigilants es vegin obligats a realitzar determinats serveis en solitari, fent que s’enfrontin a situacions de risc evident sense cap tipus de garantia per la seva pròpia seguretat i, per tant, sense cap garantia pels usuaris del metro.

A més, és evident que en determinats serveis, com el del Metro de Barcelona, s’ha de tenir en compte que, per algunes zones o períodes de temps especialment conflictius, és necessari reforçar el servei amb més personal i mitjans si es vol garantir el nivell de seguretat que la ciutadania es mereix.

Aquesta lamentable agressió ha de reobrir el debat sobre la necessitat de donar cobertura als vigilants de seguretat que desenvolupen tasques d’especial rellevància per garantir el benestar i la tranquil·litat dels ciutadans, reconeixent-los com a agents de l’autoritat.

Per últim, des del sector de seguretat privada de la FES – UGT de Catalunya demanem als mitjans de comunicació i als ciutadans que protegint la identitat personal de tots els treballadors de seguretat que realitzen la seva feina de cara al públic però molt especialment al treballador agredit. Lamentablement, la difusió de les imatges han estat sense cap tipus de respecte cap a ell.

Comments are closed.