La UGT de Catalunya condemna l’assassinat masclista de tres dones en només dos dies

lazo-negroLa UGT de Catalunya lamenta profundament el tràgic cap de setmana que hem viscut novament quant a violència de gènere: tres dones han estat assassinades per les seves parelles, dues dissabte a Madrid i la tercera diumenge a la matinada a Múrcia.

Des del nostre sindicat condemnem els assassinats i traslladem el nostre condol als familiars i amics i amigues de les víctimes. La violència de gènere, que no només afecta les dones sinó també els seus fills i filles, és una xacra social que hem de denunciar i combatre tots i totes plegats, i exigim que les administracions destinin voluntat política i tots els recursos necessàries per posar-hi fi.

En el que portem d’any s’han registrat 27 assassinats de dones per violència masclista a l’Estat espanyol -encara continua oberta la investigació d’un cas a Galícia el 20 de febrer-, dels quals tres han estat a Catalunya. A més, segons el Ministeri de Sanitat i Afers Socials, la violència masclista ha deixat 11 menors orfes fins al 16 de maig.

Comments are closed.