La UGT de Catalunya considera inadmissible que el departament de Salut redueixi les llistes d’espera a favor de la sanitat privada

Hospital de Bellvitge, H501zalc wikimedia

Hospital de Bellvitge, H501zalc wikimedia


Al llarg de 2014, l’Hospital de Bellvitge ha derivat 1.750 intervencions quirúrgiques al hòlding privat IDC Salud

La UGT de Catalunya considera lamentable i inadmissible que el Departament de Salut es vanti de reduir les llistes d’espera derivant les intervencions quirúrgiques a centres privats i concertats, i que el màxim responsable del Servei Català de la Salut consideri un “èxit tornar als nivells d’espera de 2010″.

El nostre sindicat ha denunciat reiteradament que el problema de les llistes d’espera radica en el tancament de quiròfans i en la destrucció de llocs de treball. Per aquesta raó, entenem que els responsable de Salut han fet un doble joc. D’una banda, es tanquen quiròfans i s’acomiaden professionals. De l’altra, el consegüent increment de les llistes d’espera és eixugat per centres amb capital privat que veuen engruixir els seus beneficis gràcies a les deficiències generades en la sanitat pública.

Un dels casos més paradigmàtics dins de l’ICS és el de l’Hospital de Bellvitge. Tal com ha denunciat reiteradament la secció sindical de la UGT, s’ha reduït la plantilla en 500 treballadors (de 4.000 a 3.500) en només 4 anys. En el 2014, l’Hospital ha derivat unes 1.750 intervencions quirúrgiques a centres del hòlding empresarial IDC Salud (Sagrat Cor, Clínica del Pilar, etc.), és a dir, a centres amb interessos privats. Alhora, cal dir que l’Hospital de Bellvitge compta amb un edifici nou,de 35.000 metres quadrats, on s’emplacen les noves instal·lacions d’urgències, UCI i bloc quirúrgic. Però, menys la part d’urgències, la resta roman tancat.

Comments are closed.