La UGT de Catalunya convocarà vaga al setembre al transport sanitari si la patronal manté la retallada salarial del 9,2%

ambulanciaLa UGT de Catalunya convocarà vaga al sector del transport sanitari els dies 9 i 10 de setembre si la patronal Associació Catalana d’Empreses d’Ambulàncies (ACEA) no fa marxa enrere en la decisió unilateral de retallar el salari dels treballadors i les treballadores del sector un 9,2%.

Després de setmanes de negociacions i davant el rebuig dels sindicats, ACEA ha decidit incomplir el conveni i ha aplicat en la nòmina del juliol i de manera indefinida una rebaixa del 9,2%.

Els sindicats no podem acceptar aquest cop al poder adquisitiu dels gairebé 5.000 treballadors i treballadores de les empreses concessionàries del servei de transport sanitari, que a més, afectaran l’atenció assistencial a la ciutadania.

El passat 31 de juliol vam demanar una mediació al Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), que no s’ha convocat fins al 6 de setembre. Si en aquesta reunió la patronal no canvia d’actitud, continuarem endavant amb la convocatòria de vaga per als dies 9 i 10 de setembre.

D’altra banda, des de la UGT de Catalunya ens desmarquem absolutament i condemnem els actes vandàlics que s’estan produint a diferents punts del país amb la crema d’ambulàncies.

Comments are closed.