La UGT de Catalunya davant les eleccions generals del 26-J: “Sense derogació, no et voto”

image001
Com cada quatre anys els partits polítics ens demanaran que, a través del nostre vot, els fem confiança. La UGT de Catalunya creiem que aquesta confiança s’ha de guanyar en el dia a dia, en les accions i no en les proclames ni les intencions. Per aquest motiu, recuperem la campanya “Sense derogació no et voto” i, com ja vam fer per a les eleccions del 20 de desembre de 2015, els exigim que es comprometin amb la derogació de totes aquelles lleis que el Govern del PP va aprovar en l’anterior legislatura per trencar els equilibris socials i destruir els drets i conquestes dels ciutadans i ciutadanes, i molt especial la reforma laboral:

Ø  La derogació immediata de les reformes laborals: per injustes, inútils i ineficaces que han fomentat la precarietat d’un mercat de treball amb més temporalitat, parcialitat i salaris més baixos. A més a més, s’ha fomentat la individualització de les relacions laborals i el poder desmesurat de l’empresari.

Ø  La derogació immediata de la reforma de les pensions: que ha suposat la pèrdua de poder adquisitiu i l’increment de la vulnerabilitat de les persones més grans. No volem més jubilats pobres.

Ø  La derogació immediata de la llei d’estabilitat pressupostària: que facilita el rescat de la banca en detriment del rescat de les persones.

Ø  La derogació immediata de la “llei mordassa”: que retalla drets i llibertats de les persones amb repressió i por, vulnerant l’estat de dret i limitant els drets de manifestació i d’expressió.

Ø  La derogació immediata de la LOMCE, “llei Wert”: perquè no respecta el principi d’igualtat d’oportunitats, segrega l’alumnat, afavoreix l’exclusió de l’alumnat amb dificultats, imposa la recentralització educativa, nega la diversitat lingüística de les comunitats autònomes i atempta contra el model d’immersió lingüística del nostre país.

Ø  La derogació immediata dels canvis en la legislació en matèria d’avortament: perquè vulnera la llibertat a decidir sobre el propi cos, tracta les dones com a subjectes dependents i no aptes per decidir sobre si mateixes i, de nou, la capacitat econòmica marcarà la possibilitat d’avortar i generarà noves desigualtats ja superades.

Ø  La derogació immediata dels canvis en matèria sanitària: que han limitat l’accés al dret a la salut a bona part de la ciutadania, l’ha intentat culpabilitzar de tots els mals i ha facilitat la privatització del servei públic de salut.

En aquest enllaç trobareu el cartell “Sense derogació, no et voto”.

D’altra banda, us recordem que al maig vam presentar amb CCOO de Catalunya un manifest conjunt davant les eleccions generals del 26 de juny, que recull les nostres propostes:

  • Pla de xoc contra l’atur i la pobresa laboral i social.
  • Recuperar el treball digne i amb drets.
  • Defensa dels serveis públics i la cohesió social.
  • Defensa de l’economia productiva i no especulativa.
  • Fiscalitat justa.
  • Regeneració democràtica i reforma institucional.

En aquest enllaç trobareu el manifest conjunt davant les eleccions general del 26 de juny.

Des de la UGT de Catalunya encoratgem els treballadors i les treballadores a participar massivament a les Eleccions Generals del 26 de juny perquè quedi clarament expressada a les urnes la voluntat de capgirar les polítiques actuals, que són injustes socialment i inútils per sortir de la crisi.

Comments are closed.