La UGT de Catalunya demana a inspecció de treball que investigui i prengui mesures exemplars en el cas de les hostesses del trofeu Conde de Godó

hostesses-conde-godoPer la manca de prevenció de riscos laborals i per la utilització sexista i de reclam publicitari del cos de les dones

La UGT de Catalunya demana a la Inspecció de Treball que no miri cap a una altra banda davant d’una situació laboral sexista i de manca de protecció de la salut de les vuit dones contractades per l’empresa Schweppes com a hostesses al Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Conde de Godó de tennis, que van haver de treballar amb minifaldilla i màniga curta a l’aire lliure amb unes  temperatures de menys de 10 graus i sota la pluja. Com una d’elles ha denunciat públicament “Jo i les meves companyes gairebé cada nit teníem febre perquè sortíem dels partits ja amb febre. Jo sortia amb migranya i febre dels partits. Cada nit malaltes. Era treballar en unes condicions en què et petaven les dents, contra la teva salut i contra la teva dignitat directament”. A més, segons ha relatat, quan es van queixar, les van esbroncar.

Un cop més ens trobem amb la utilització del cos de les dones com a reclam publicitari, aquesta vegada  fins i tot posant en risc la seva seguretat i salut física.

Des del nostre sindicat demanen a la Inspecció de Treball que investigui els fets i que prengui mesures exemplars al respecte. D’una banda per la manca de prevenció de riscos laborals en el lloc de treball i per no equipar a les treballadores amb la roba adequada tenint en comte que la feina s’estava realitzant a l’aire lliure. I de l’altra banda, des del punt de vista de la utilització sexista i de reclam publicitari del cos d’aquestes dones en particular.

No podem permetre la utilització del cos de les dones d’aquesta manera, fins i tot per sobre de la pròpia salut. No  podem deixar impunes actuacions d’aquest tipus, especialment en esdeveniments  esportius  que són seguits per moltíssimes persones. La imatge i el missatge que es projecta són contraris al principi d’igualtat reconegut per tantes i tantes lleis, de manera que l’Administració ha d’actuar de forma ràpida i contundent per tal de no seguir perpetuant els estereotips sexistes.

Comments are closed.