La UGT de Catalunya demana als partits que concorren a les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona la internalització de la plantilla de BTV

btvLa UGT de Catalunya demana a les forces polítiques que concorren a les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona que es comprometin a la internalització de la plantilla de Barcelona Televisió. Els treballadors i les treballadores de BTV demanen deixar d’estar subcontractats a través de productores privades i passar a ser plantilla d’Informació i Comunicació de Barcelona (ICB), la societat municipal titular d’aquest mitjà públic.

Actualment, uns 185 professionals dels serveis informatius i tècnics de BTV estan subcontractats a través de BCN Audiovisual SLU, del grup Lavínia. En altres productores, com Antena Local, del grup Mediapro, també hi ha personal que treballa des de fa anys a BTV. Pel que fa als de BCN Audiovisual (abans anomenada Amaranta Tec-Com SL i abans Lavínia BCN Audiovisuals SL), els treballadors han tingut durant anys contractes laborals per obra o servei determinat, vinculats a la contracta de la gestió de BTV. Des del gener són treballadors indefinits, però d’una empresa depenent d’un contracte municipal que expira al juny.

A més, el model d’externalització de la plantilla és molt poc eficient per a un mitjà de comunicació públic com BTV, que per llei ha de ser operat per una societat municipal. Aquesta societat es diu Informació i Comunicació de Barcelona (ICB) i ara mateix només té directament contractades una vintena de persones, entre les quals hi ha els directius. No entenem per què tota la resta de la plantilla estable de BTV i Barcelona FM ha de ser subcontractada a través d’una empresa privada que, com a tal, cerca un benefici econòmic.

Per tot això, fem nostra la demanda dels treballadors i les treballadores i reclamem als partits que aspiren a governar la ciutat que expliquin com pensen gestionar BTV, ja que en depèn l’estabilitat laboral de la plantilla i també el bon funcionament del mitjà que garanteix el dret a la informació dels barcelonins.

Comments are closed.